Bryggeguides

Stempel Kande

 

Den har sin plads i de fleste hjem. Den er god til når der kommer gæster og giver dig en fyldig og kraftfuld kaffe. Altså noget mere power end filterkaffen. Jeg anbefaler at kværne kaffen friskt, lige inden du skal brygge. På den måde får du så meget smag ned i koppen som muligt!

 

Vand Kaffe
1 liter
55-65 gram
5,0 liter
30-35 gram
0,25 liter
20-25 gram

Checkliste: 

  1. Kværn kaffen medium til grov.
  2. Tilføj kaffe og 92-96 grader varmt vand.
  3. Lad kaffen trække i 4 minutter.

Pro Tip: Rør rundt efter 3 min og fjern derefter det lyse skum med to skeer. Det fjerner bitterhed og  giver en renere og mere lækker kaffe.  

Tilsmagningsskema

Der er ikke noget der rigtigt og forkert så længe du er glad for resultatet og kaffen smager godt. Prøv dig evt. fremmed kværningsgrad og mængde. 

Kaffens smag Sur/Tynd Bitter/stærk
Kværningsgrad:
Kværn fin
Kværn grov
Bryggetid:
Bryg længere
Bryg kortere

Håndbrygget Filter

 

Okay! Nu er det blevet tid til at finde din indre barista frem. Den håndbryggede filterkaffe er ligesom din legeplads. Her er du i kontrol og skal finde ud af hvordan din kaffe skal smage.

Vand Kaffe
1 liter
50-60 gram
5,0 liter
28-32 gram
0,25 liter
17-21 gram

Tilsmagningsskema
Brug skemaet som vejledning og når du har fundet din rutine og kan opskriften udenad så kan du begynde at freestyle. Det er ligesom når du laver mad. De første par gange du laver en ny ret, følger man oftest meget nøje opskriften. På et tidspunkt når du et punkt hvor du er klar til at eksperimentere! 

Kaffens smag Sur/Tynd Bitter/stærk
Kværningsgrad:
Kværn fin
Kværn grov
Bryggetid:
Bryg længere
Bryg kortere

Mocca Master

 

.. eller kaffemaskinen. Det er ikke raketvidenskab, men ligesom med andre bryggemetoder så er kaffe, kværningsgrad og vand vigtige elementer. Desuden skal vi huske at holde udstyret helt rent. Gamle kafferester er bitterhed i den næste kop. Det gælder alle bryggemetoder!

Vand Kaffe
1 liter
55-65 gram
5,0 liter
30-35 gram
0,25 liter
15-20 gram

Checkliste: 

  1. Kværn kaffen medium.
  2. Skyld filteren med vand inden brygning for at undgå filter smag.

Pro Tip: Hvis du rører rundt med en ske når de første ca. 50 gr vand har fået kontakt med kaffen sikrer du et mere ensartet bryg (se pre infusion) 

Tilsmagningsskema

Der er ikke noget der rigtigt og forkert så længe du er glad for resultatet og kaffen smager godt. Prøv dig evt. fremmed kværningsgrad og mængde. 

Kaffens smag Sur/Tynd Bitter/stærk
Kværningsgrad:
Kværn grov
Kværn fin
Bryggetid:
Bryg længere
Bryg kortere